Menu

NTP szakmai beszámoló

 

AZ NTP-RHTP-M-15-0006 pályázat
rövid szöveges összefoglalója

A pályázat keretében a sport két ágában sikerült helyben, heti rendszerességgel megszerveznünk a tehetségfejlesztést. Második éve működtetünk foci utánpótlás nevelést, és decemberben sikeresen beindult az ökölvívás is, heti egy alkalommal. Programunkban hangsúlyt kap, hogy munkánk minél jobban kapcsolódjon a település mindennapjaihoz, minél több polgárához.

A pályázati időszak alatt hozzávetőleg 75 órányi foci tehetséggondozó foglalkozás történt.

A KSI elkötelezett szakembereivel alakítottunk ki együttműködést. Első alkalommal, a kedvcsinálón még Balzsay Károly világbajnok is eljött Domonyba. Januártól pedig az általános iskolában heti rendszerességgel folytak Treuer Gábor irányításával az edzések. Két alkalommal egy-egy csapat domonyi gyereket Pestre is elhoztunk a KSI edzésére. Nyáron pedig a Balatonon négy napos boksz-tábort szerveztünk. Összességében több, mint 70 órában folyt ökölvívó tehetséggondozás. A programban fiúk-lányok is részt vesznek, köztük négy nem cigány és nem halmozottan hátrányos helyzetű.

A tehetségfejlesztésen kívül idén egy film keretében bemutatunk egy hátrányos helyzetű, kiemelkedően tehetséges fiatalembert (Nagy Gergő) is. Róla „Szupermen” címmel készítettünk filmet.

Két alkalommal a KSI-be is felhoztuk a gyerekeket, és egy boksz-tábort is szerveztünk a Balatonon számukra. Hét alkalommal szerveztünk többnapos balatoni programot a domonyi gyerekeknek. Kétszer Budapestre hoztuk őket. Egy alkalommal az Operába, egy alkalommal pedig egy hétvégére. Decemberben csináltuk a falu összes gyerekének a Mikulás ünnepséget (kb 250 vendéggel). És a falu egésze számára szerveztünk egy malacsütéses programot, melyen a falu egyházainak képviselői mellett jelen volt a polgármester, műsort adtak az iskolások, és az íjászattól a légvárig, a tombolától az öregfiúk focimeccsen át szinte minden volt. A programmal szeretnénk hagyományt teremteni.

<<Vissza