Menu

Segítő tevékenység


Kollégiumunk kiemelt értékként tekint a szolidaritásra, állandó kapcsolatban vagyunk rászoruló, hátrányos helyzetű településekkel, iskolákkal, diákokkal, a téli hidegben heti rendszerességgel osztunk meleg ételt a Széna téren. Fontos ez azért is, hogy segítsünk, és azért is, hogy diákjaink megérezzék, milyen az, másokon segíteni.

 

Támogassa segítő tevékenységünket Ön is!

[email protected]

 

 

Domony

2014 januárjában indult a „Domonyi ifjak” program, melyben a Pest megyei Domony szegényein segítünk. Adományokat gyűjtünk nekik, közös programokat szervezünk, foglalkozásokat tartunk náluk – igyekszünk felpezsdíteni a község életét.

video
play-sharp-fill

A dominyi majális szerepelt az MTV Roma magazinjában:
roma_magazin

További videók itt: http://domonyiifjak.hu

Megvalósította:

A programmal kapcsolatos NTP szakmai beszámoló megtekinthető itt.

Ózd

2015 nyarán Salamon András filmrendező vezetésével tíz ózdi és tíz domonyi fiatalnak szerveztünk vizuális készségeket, a filmkészítés tehetségterületét fejlesztő programokat. A diákok egyebek mellett részt vettek Gerendás Péter egyik videoklipjének forgatásán.

video
play-sharp-fill

Támogatók:

Iskola-háló

2012-ben a halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok felzárkóztatását célzó Iskola-háló program keretében négy helyszínen folytattunk segítő tevékenységet: a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátán, a Nógrád megyei Drégelypalánkon, a budapesti József Attila Általános Iskolában és a szintén fővárosi Tüskevár Iskolában.

 

Segíthettünk

 

Sajókaza

A kollégium 2008-ban került kapcsolatba a sajókazai cigánytelep lakóival. Megrendítő volt szembesülni azzal, milyen körülmények között élnek emberek Európa közepén a XXI. században. Adományokkal, közös programokkal próbáltunk segíteni rajtuk. A közös élet meghatározó részét képezték a nyaranta megrendezett balatoni táborok.

 

video
play-sharp-fill
Ételosztás

 

Alapítványunk 2009 óta szervez ételosztásokat: minden télen meleg ételt osztunk a Széna téren. A programhoz a II. kerületi Polgármesteri Hivatal és a Príma Pék Kft. is csatlakozott.

 

video
play-sharp-fill

 

Közösségi szolgálat

A segítés öröme mellett diákjaink közösségi szolgálati óráikat is megszerezhetik a segítő programok során. A középiskolás diákoknak ugyanis 50 közösségi szolgálati órát kell teljesíteniük érettségiig – erre az alapítvány és a tanuló iskolája közötti megállapodás esetében a kollégiumban van lehetőség.